© WAS

S.pa lanceert petitie tegen nieuwe verbrandingsoven

De s.pa is tegen de plannen om een nieuwe verbrandingsoven voor huisvuil in Wilrijk te bouwen. De partij start met een petitie tegen het project.

mf

Volgens de partij gaat de beslissing van Isvag om een nieuwe verbrandingsoven te bouwenin tegen het Vlaams Uitvoeringsplan Huishoudelijke Afvalstoffen, waarin staat dat het aanbod aan afval en de verwerking ervan in evenwicht moeten zijn. “In Vlaanderen is genoeg capaciteit om afval te verwerken”, zegt Johan Peeters. “We willen dat de verbrandingsoven in Wilrijk, die naast een woonwijk ligt, wordt gesloten. De aanvoer van afval zorgt bovendien voor nog meer files op de toch al filegevoelige Boomsesteenweg. We pleiten voor een moderne installatie op een locatie die via het water of het spoor bereikbaar is en die meer grondstoffen en energie uit afval kan recupereren.”

Johan Peeters noemt de haven als geschiktere locatie. “Daar kan afvalverwerking de industrie van stoom of grondstoffen voorzien.”

De partij trekt de komende week door Wilrijk om handtekeningen te verzamelen. Ook online kan de petitie worden ondertekend. De nieuwe verbrandingsoven zou 190.000 ton afval per jaar kunnen verbranden, in plaats van 150.000 ton nu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER