Acht mensen werden gered door de Franse kustwacht.
Volledig scherm
Acht mensen werden gered door de Franse kustwacht. © PREMAR Manche

Acht onderkoelde migranten van opblaasbootje gered op ijskoude zee tussen Frankrijk en Groot-Brittannië

Acht onderkoelde migranten zijn afgelopen nacht gered op het Kanaal op zo'n 19 kilometer van Sangatte in het noorden van Frankrijk. Volgens de maritieme autoriteiten probeerden ze de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. De Frans kustwacht heeft intussen ook alarm geslagen over het toenemende aantal. “Het fenomeen explodeert”, klonk het in de Franse pers.

20 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De mensensmokkelaars zullen de nakende Brexit in maart ter harte hebben genomen. Die zijn blijkbaar niet van gisteren.'t Is nu of nooit, zullen ze hun slachtoffers wijsmaken.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    s'nachts zullen ze overvaren worden door tankers,die zullen niet stoppen,en de Britten zullen hen snel wegbrengen naar herkomst,de rest laten bellen,niet opnemen
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Als die zo zot zijn laat ze dan, maar wij betalen wel heel die redding operatie, als ze zo graag naar ginder gaan wel laat ze maar en gebruik ons belasting geld voor nuttiger dingen. Moesten wij bij hun zoiets doen wees gerust ze zouden ons zeker niet helpen integendeel.
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Goed nieuws voor de mensensmokkelaars en de illegalen nu algemeen zal geweten zijn dat ze onderweg toch worden opgevangen.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    snel marrakesch ondertekenen,.dan kan élke migrant , ook de illegalen, gaan en staan waar ze willen. we zullen dan overspoeld worden, maar beter de korte pijn dan de geleidelijke ondergang zoals nu.