© Belga

Politie haalt hardrijders uit verkeer en controleert op alcohol en drugs

De verkeerspolitie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een Wodca-actie gehouden op het Antwerpse grondgebied. Niet alleen werd er gecontroleerd op het gebruik van alcohol of drugs in het verkeer, maar ook werd de mobiele flitser op pad gestuurd. Hardrijders werden uit het verkeer gehaald.

il

In het eerste deel van de nacht stond de controlepost in de Leuvenstraat op het Zuid. Daar werden 746 bestuurders aan een controle onderworpen.

Drie personen kregen een tijdelijk rijverbod voor drie uur omdat ze ‘alarm’ bliezen. Eén bestuurder blies ‘positief’ en was zijn rijbewijs voor zes uur kwijt. Eén chauffeur reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Aan de Binnensingel, in de buurt van het station in Berchem, werden 312 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders mochten gedurende drie uur niet meer achter het stuur kruipen omdat ze ‘alarm’ hadden geblazen.

Eén persoon reed met voldoende alcohol in het bloed om ‘positief’ te blazen en zag zijn rijbewijs voor zes uur ingetrokken. Eén rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken voor drugs in het verkeer.

Boorddocumenten

Bij de controles hield de verkeerspolitie nog toezicht op andere zaken ook. Zo werden onder meer de boorddocumenten nagekeken. Twee taxibestuurders moesten hun taxi aan de kant laten omdat ze niet in orde waren met de wetgeving die voor hun sector is vastgelegd.

Eén bestuurder droeg zijn gordel niet en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Eén persoon had geen rijbewijs op zak. Een leerling-bestuurder reed rond zonder begeleider. Iemand wiens rijbewijs al eerder ingetrokken werd, reed toch rond met de wagen. Hier werd een gepast gevolg aan gegeven.

Van zeven wagens was de technische keuring vervallen. Eén fietser negeerde het rode licht en werd daar ook gepast voor gesanctioneerd.

Snelheidscontroles

Op twee plaatsen, in de Monnikenhofstraat in Berendrecht en de Beukenlaan in Antwerpen, waren er extra snelheidscontroles. Vier bestuurders zagen hun rijbewijs tijdelijk ingetrokken worden omdat ze bovenop een snelheidsboete ook nog te veel hadden gedronken.

Twee van de gecontroleerde bestuurders kregen een rekening van 254 euro voorgeschoteld omdat ze te veel gedronken hadden én te snel reden.

De verkeerspolitie nam één voertuig tijdelijk in beslag omdat de bestuurder een snelheidsovertreding beging en te veel had gedronken, maar ook omdat hij ambtshalve was afgeschreven.

Eén bestuurder had een strafbare alcoholopname van 0,52mg/l en combineerde dat met overdreven snelheid. Dat leverde hem een rijverbod van 6 uur op.

Een bestuurder die in Dubai woont, negeerde het rode verkeerslicht en betaalde een boete van 174 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER