© MHB Marc Herremans

Jeanne Schollaert (95), helft van legendarische tweeling, overleden

Leuven verliest een monument. Jeanne Schollaert, de helft van de legendarische tweeling uit het VTM-programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, is overleden. Ze werd 95 jaar.

nadb

Jeanne Schollaert overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. De complicaties van een zware val in haar appartement zijn haar fataal geworden.

“Dit is een groot verlies voor de Leuvense gemeenschap”, zegt (toekomstig) burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani aan onze redactie. “Jeanne en Marcella waren samen onze beste ambassadeurs.”

De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden, zo meldt ROB TV.

Legendarische tweeling

Jeanne en haar tweelingzus Marcella Schollaert zijn in Leuven en ver daarbuiten bekend geworden door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit.

Na de lancering van het programma begin 2000 werden ze plots veel gevraagde gasten op Vlaamse evenementen. De tweeling mocht onder meer voetbalmatchen gaan aftrappen en winkels gaan openen.

De tweelingzussen vielen op, niet het minst door hun uiterlijk. Jeanne en Marcella gingen het liefst gekleed in Tiroler-outfit. In dirndljurkjes dus met van die opgeblazen korte mouwtjes.

© MHB Marc Herremans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER