© BELGA

Beerschot Wilrijk houdt drie punten thuis tegen OH Leuven na spannend slot

Ondanks het betere voetbal, het overwicht en de beste kansen slaagde Beerschot Wilrijk er opnieuw niet in de wedstrijd lang voor het einde dood te maken. De thuisploeg won verdiend, maar maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk. Dankzij de drie punten komen de Mannekes wel alleen aan de leiding van de tweede periode.

Hugo Fret

LEES OOK. Spelersbeoordelingen na Beerschot Wilrijk-OH Leuven: geen enkel matig Manneke

Met de resultaten van de rechtstreekse concurrenten KV Mechelen en Union, die allebei niet verder kwamen dan een gelijkspel, in het achterhoofd, wist Beerschot Wilrijk dat winst tegen OH Leuven voldoende was om na twee wedstrijden alleen aan de leiding te komen in de tweede periode. Coach Stijn Vreven koos alleszins voor dezelfde elf die vorig weekend wonnen op het veld van Westerlo. Dat betekende dat de herstelde Dom en Messoudi als bankzitters aan de match begonnen.

De thuisploeg startte het gretigst. Na enkele dreigende acties en vlotte combinaties stuurde Vancamp spits Marius Noubissi centraal alleen voor de doelman. De Kameroener miste niet en schoof onder Gillekens de 1-0 op het bord. Beerschot Wilrijk liet Leuven even komen. Er was een schitterende save van Vanhamel nodig om Hirst van de gelijkmaker te houden. Dezelfde Hirst trapte de rebound in het zijnet.

Er waren net geen twintig minuten gespeeld toen Van Hyfte met een hieltje Tissoudali op links vrij speelde. Die kapte zijn tegenstander uit, zette laag voor doel waar hij Noubissi vond. Zijn schot met rechts belandde in eerste instantie op de paal. De rebound viel voor zijn linkse en na enig gefrommel trof hij met links raak in de rechtse bovenhoek.

Beerschot Wilrijk liet het balbezit nu aan de gasten, maar elke opgezette tegenaanval van de thuisploeg zorgde voor dreiging en gevaar. Zo kwamen Vanzeir en vooral Van Hyfte dichtbij een derde doelpunt. Toch was het OHL dat de aansluitingstreffer lukte via een laag schot van Thismanga, na samenspel met Dequevy. Ruststand 2-1.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen de thuisploeg alweer mocht juichen. Bourdin zette voor met rechts. Van Hyfte rondde af aan de tweede paal. Meteen het sein voor Beerschot Wilrijk om OHL tegen het eigen doel te drukken. Vanzeir zag zijn poging knap in hoekschop geduwd door doelman Gillekens en Noubissi besloot voorlangs. Ook het schot Tissoudali miste maar net het doel en vloog voorlangs naast.

Beerschot Wilrijk leek op een ruime overwinning af te stevenen, maar een vierde, gerustellend doelpunt viel niet. Het was Maertens die een haast werkloze Vanhamel het nakijken gaf en de aansluitingstreffer lukte. Zo kregen we toch nog een spannende slotfase. Vanhamel ranselde een kopbal van Duplus van onder de lat in hoekschop, maar verder kwam OH Leuven niet.

EINDSTAND. Beerschot Wilrijk - OH Leuven: 3-2

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners