Twee Russische bommenwerpers vliegen laag over Belgisch marineschip: “De Russen testen onze waakzaamheid en gaan elke keer stapje verder”

Donderdagochtend rond 9 uur vlogen twee Russische SU-24 bommenwerpers tot drie keer toe laag over het Belgische marineschip de Godetia in de Baltische Zee. Het incident wordt beschouwd als een nieuwe escalatie in de confrontatie tussen Rusland en het Westen. Waarom de Russen dat deden is voorlopig nog onduidelijk. Buitenlandse zaken is een onderzoek gestart.

133 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Mijnheer Casteels, die vermeende belofte is niet meer dan een mythe. Ze staat nergens op papier, en dat is het enige wat telt in internationale relaties. Ze is nooit binnen de NAVO besproken geweest, laat staan goedgekeurd. De Baltische staten zitten in dezelfde situatie als Oekraïne: toegang tot de zee en een geïmporteerde etnisch Russische bevolkingsgroep die moet "beschermd" worden. Enkel het NAVO-lidmaatschap kan hen behoeden voor hetzelfde trieste lot als Oekraïne.
  • Rob Ares

    5 jaar geleden
    Wat je wel vergeet is dat ze in heel europa kunnen oefenen, maar perse gigantische oefeningen op het grensgebied met Rusland houden. Dit is langs 2 kanten provoceren..
  • Frank Louman

    5 jaar geleden
    De NATO buffer die Gorbatsjov afgesproken had zou alleen maar het huidige Rusland dienen om stukjes Sovjetunie terug in te pikken. De Krim was een prestige project voor Poetin , de NAVO heeft hem daar ook niet afgeschrikt. Uiteindelijk doet elke soevereine staat binnen zijn landsgrenzen wat hij wil maar eens je er buiten gaat zoals bij de Krim ben je een gevaarlijke agressor.
  • Andre van Ruyskensveld

    5 jaar geleden
    kan geen kwaad ,ze kunnen er niks tegen doen ;twas een een verkooppraatje van de russen namelijk koopt onze vliegtuigen in solden
  • Guido Boonen

    5 jaar geleden
    Dat Poetin onze nieuwe minister van Defensie wil testen hoort bij de strategie, maar dat hij onschuldige jongens de daver op het lijf jaagt is er dik over.