Volgens het Russische nieuwsagentschap Tass bevinden deze marineschepen zich in Russische wateren.
Volledig scherm
Volgens het Russische nieuwsagentschap Tass bevinden deze marineschepen zich in Russische wateren. © Tass

Conflict tussen Rusland en Oekraïne escaleert: Russen beschieten Oekraïense schepen en nemen ze in beslag, drie matrozen gewond

Het Russische leger heeft drie schepen van de Oekraïense marine in beslag genomen in de Zwarte Zee. Bij die actie raakten drie Oekraïense mariniers gewond. Dat meldt de Oekraïense marine en dit wordt bevestigd door Rusland. Eerder meldde de Oekraïense marine al dat Rusland het vuur had geopend op de schepen. De VN-veiligheidsraad komt vandaag bij elkaar in een spoedzitting. 

99 reacties

  • patrick smedts

    5 jaar geleden
    een echte Oekraïner bestaat niet. het is van afstamming of een Pool , een Rus , een Wit-Rus, enz...
  • Rudy Van Schelvergem

    5 jaar geleden
    Wat we allang weten Poetin is niet te vertrouwen. Iemand die al tientallen jaren aan de macht is in Rusland is niet normaal. Onder bewind van Rusland staan zal niet plezierig zijn.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Kosovo was alles ok, daar heeft de nato zelf bommen gaan gooien om Servie op de knieen te krijgen, volgen sommige vs trol volgers is dit niet zo?
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Tsaar Poetin rolt met zijn spierballen !
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Het is al een hele tijd aan de gang dat Rusland schepen die naar Mariopol varen intert. Zij zouden maar al te graag Mariopol in handen hebben (sleutel naar de Krim) om geen militaire akties uit te lokken wagen ze zich niet aan een militaire invasie, dan maar een economische blokkade, niettegenstaande de bilaterale overeenkomst tussen bijde landen da5 betreffende vaarroute door beiden vrij mag/kan gebruikt worden. Die overeenkomst is NOOIT opgezegd geweest !