Als je in Vlaanderen een hypothecaire lening afsluit voor de aankoop van een woning, dan heb je recht op de geïntegreerde Vlaamse woonbonus.
Volledig scherm
Als je in Vlaanderen een hypothecaire lening afsluit voor de aankoop van een woning, dan heb je recht op de geïntegreerde Vlaamse woonbonus. © unsplash

Waarom je nu best voor een eenmalige premie van de schuldsaldoverzekering kiest

SparenAls je een woonlening afsluit bij de bank, heb je recht op belastingvermindering. Dat fiscaal voordeel van 40 procent levert je als koper van een pand jaarlijks potentieel tot 944 euro op. Als je nog voor het einde van 2018 een woonkrediet afsluit, geniet je dankzij de schuldsaldoverzekering volgend jaar meteen van een eerste belastingvoordeel.

3 reacties

  • Marc Maresceau

    5 jaar geleden
    Wat als je nadien effectief een uitkering van de schuldsaldoverzekering krijgt, wordt die dan belast ? Aan welk tarief ? Wat als je de schuldsaldoverzekering niet fiscaal aangeeft ?
  • Walter Willaert

    5 jaar geleden
    Ik kreeg geen verzekering.bleek te oud te zijn.
  • Veerle Leeuwerck

    5 jaar geleden
    Ik had 14 jaar geleden dat geluk niet. Ik betaalde ook de hele som. Bank had het ook over de belastingvoordeel. Wat bleek later ipv 2000 en zoveel te kunnen gebruiken heb ik maar in de 800 euro in het belastingdvoordeel kunnen steken! Weg dr rest van mijn voordeel. Bedankt bank!