© VRT - 2018
Volledig scherm
© © VRT - 2018

VIDEO. Filip Peeters maakte misbruik van dichtbij mee op school: “Die paterkes, dat waren rotzakken”

TVMorgenavond verblijft acteur Filip Peeters in ‘Die Huis’ van Eric Goens. Hij vertelt er onder meer over zijn collegetijd bij de paters, waar hij misbruik meemaakte. Maar het gaat ook over luchtigere zaken, zoals een gesprek over contractclausules. En net nadat hij de uitspraak ‘ik mag mijn uiterlijk niet veranderen’ heeft gedaan, ondergaat hij een onvoorziene haarkleuring.

63 reacties

  • Ronny Claes

    5 jaar geleden
    Ach dikke zever wat hij zegt moet hij bewijzen zoniet gooi hem in de gevangenis voor zulke lasterlijke uitspraken.
  • Johan Sellekaerts

    5 jaar geleden
    De "Pleckpot" is al lang overleden en die cowboy verhalen deden in de jaren 60-70 al lang de ronde in HHC Wezenbeek Oppem. Nooit zijn er harde bewijzen geweest. Allemaal .... van horen zeggen. Dikke zever.
  • Em Ve

    5 jaar geleden
    Volledig mee eens!
  • peter de decker

    5 jaar geleden
    @ Mireille Geldof. Die paters (en andere religieuzen) worden geen pedofielen door het celibaat. Zij kiezen net voor dit leven omwille van hun pedofiele geaardheid, want zo kunnen ze gemakkelijk in contact komen met kinderen en krijgen ze geen vervelende vragen waarom ze nog geen partner hebben.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Ik heb nog niks gehoord/gezien over de (sexuele) smeerlapperijen van dokters in klinieken en privé-praktijken. Daar is een gans boek over te schrijven.