Relschoppers hebben grote schade aangericht in het centrum van Charleroi, tijdens acties van de zogenaamde 'gele hesjes'. Ze vernielden winkelruiten, bushokjes en reclameborden. 27 relschoppers zijn opgepakt, de meesten waren al gekend bij de politie voor onder meer diefstallen en drugs.
Volledig scherm
Relschoppers hebben grote schade aangericht in het centrum van Charleroi, tijdens acties van de zogenaamde 'gele hesjes'. Ze vernielden winkelruiten, bushokjes en reclameborden. 27 relschoppers zijn opgepakt, de meesten waren al gekend bij de politie voor onder meer diefstallen en drugs. © VTM nieuws

Jambon ziet voorlopig geen link met "extremistische partijen" bij ontspoord protest van gele hesjes, tekorten in tankstations verminderen

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zijn bij het brandstofprotest in ons land enerzijds "vreedzame actievoerders" en anderzijds "amokmakers en geweldplegers" betrokken. Een link met extremistische partijen kan voorlopig niet aangetoond worden. Dat heeft de N-VA-minister vandaag in het VRT-radioprogramma De Ochtend gezegd.

32 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Hoe komt dit alles ? Door de kracht van " verarming " . De mensen met de minimum lonen worden sukkelaars en de middenklassers worden armen . Wie gaat erop vooruit , poliici, grote bedrijven en de al rijken . Wie is hiervoor verantwoordelijk , dat is heel duidelijk deze rechtse nva regering . Dit zijn gewoon feiten .
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Waarom verklaarde jambon dan vorige week op tv dat anarchisten geinfiltreerd waren of is hij mss verkeerd begrepen. Heb het hem nochtans zelf horen zeggen op tv. Huichelaar toeteren voir hij over feiten beschikt
  • Peter Haerens

    5 jaar geleden
    Waarom zou er een link met (extreem-)rechtse of (extreem-)linkse partijen zijn bij de actievoerders? De linksen zijn in theorie pro de gigantische taksen op brandstof, en de rechtsen blijken er in de praktijk voorstander van te zijn, zoals blijkt tijdens deze legislatuur.
  • steven de vos

    5 jaar geleden
    de NVA is er niet bij dat heeft Jambon op zijn communezieleke verklaard. Buiten NVA is er geen rechts-extremische partij in Vlaanderen of ziet hij het anders?
  • Benoni Vanstaen

    5 jaar geleden
    Ze vinden hun plaats niet op het voetbal, dus grijpen ze alle mogelijkheden aan om vernieling te zaaien. En nu zegt onze Minister dat hij niet weet wie ze zijn, maar hij doet telkens of zijn neus bloed, grote woorden maar heel, heel kleine daden, net als de ganse regering zowel op Federaal als Vlaams niveau. De toekomst ziet er mooi uit zeggen ze, onze kinderen en kleinkinderen mogen op hun 2 oren slapen, maar de nachtmerrie is al begonnen.