© AFP

Eden Hazard sluit transfer naar PSG uit: “In Frankrijk keer ik alleen terug naar Rijsel”

Eden Hazard heeft in een interview met de Franse televisiezender Canal+ een overgang naar Paris Saint-Germain uitgesloten. Het 27-jarig goudhaantje van Chelsea ziet zich in de Franse Ligue 1 alleen bij Rijsel voetballen, de club waar hij zijn grote doorbraak kende.

De toekomst van Hazard bij Chelsea is al een tijdje onzeker. De Rode Duivel blijft het Engelse team voorlopig trouw, maar zinspeelde eerder al op een vertrek. Hazard maakte er nooit een geheim van naar Real Madrid te willen, maar ook Paris Saint-Germain toonde in het verleden interesse. “Er waren contacten met PSG maar dat was geen optie”, legde Hazard uit. “Ik heb altijd gezegd dat als ik ooit terugkeer naar de Ligue 1, het bij Rijsel zal zijn.”

Hazard, sinds zijn doorbraak bij Rijsel in Frankrijk een absolute vedette, blikte ook even terug op het WK van afgelopen zomer. In de halve finales maakte een uitgekookt Frankrijk een einde aan de WK-dromen van de Duivels. “Natuurlijk was de uitschakeling frustrerend en bitter. Maar ik denk dat dat normaal is, we hoopten echt de eindstrijd te halen. Al is dat nu voor mij verleden tijd. Hopelijk kunnen we over twee jaar op het EK opnieuw tegen elkaar spelen.”

Hazard speelde bij de jeugd van Rijsel en maakte in 2007 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. De seizoenen nadien groeide hij in Noord-Frankrijk uit tot absolute smaakmaker. In 2011 won hij het Franse kampioenschap en de Coupe de France, en hij kreeg ook nog tal van individuele prijzen. De Rode Duivel maakte in 2012 de overstap naar Chelsea.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer