Politie brengt vrouw die op bevallen staat naar ziekenhuis nadat haar man positief blaast

© Getty Images/iStockphoto

Agenten van de lokale politie Mechelen-Willebroek hebben hun goed hart laten zien. Toen ze bij een controle een koppel tegenhielden, blies de bestuurder positief. De vrouw moest echter hoogdringend bevallen, dus brachten de agenten de vrouw zelf naar het ziekenhuis.

jtp

Na de ademtest moest de man zijn rijbewijs zes uur inleveren. Zolang kon de bevalling niet wachten, zodat de politie besloot even taxi te spelen. Ook de echtgenoot werd na de vaststellingen door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend of hij daar op tijd aankwam.

In totaal nam de politie van Mechelen-Willebroek het voorbije weekend 1.186 ademtests af. 32 bestuurders testten positief: 26 wegens een te hoog promille, 3 wegens drugs en 3 wegens een combinatie van beide.

Kent u het koppel waarvan sprake is. Laat het ons dan hierweten.

Taxichauffeur betrapt op cannabis op eerste dag

Bij een andere controle betrapte de politie een taxichauffeur die een verbodsbord negeerde aan het station in Mechelen. Daar staat een boete van 174 euro op. Bovendien legde de man een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. De man was aan zijn eerste werkdag als taxichauffeur bezig. Hij moest zijn rijbewijs meteen 15 dagen inleveren.

18-jarige zonder rijbewijs dooft zijn lichten

Op de N16 in Willebroek probeerde een bestuurder aan de controlepost van de politie te ontkomen. Hij stopte bruusk en doofde zijn lichten toen hij in de verte de politie opmerkte. Vervolgens reed hij snel achteruit, een overtreding van de vierde graad.

Normaal wordt het rijbewijs bij zo’n overtreding meteen ingetrokken voor 15 dagen… maar de jongeman bleek geen rijbewijs te bezitten. Hij was op weg met de wagen van zijn grootmoeder, die hij had wijsgemaakt dat hij wél een rijbewijs had. Ook zij krijgt een proces-verbaal omdat ze haar auto toevertrouwde aan een persoon zonder rijbewijs.

Vrouw kan niet aan de pedalen

In de Eikestraat in Mechelen werd de politie opgeroepen voor een ongeval met een auto van een koppel. De man ontkende aanvankelijk dat hij de bestuurder was en vertelde de politie dat zijn vriendin aan het stuur zat.

Hij viel snel door de mand, want toen de politie de stand van de bestuurdersstoel bekeek, bleek dat de vriendin nooit met haar voeten aan de pedalen kon. Daarop gaf de man toe dat hij wel degelijk had gereden. Hij had 1,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen