© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Genk kleurt oranje om geweld op vrouwen tegen te gaan

Zondag 25 november is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. De sfeerverlichting en de schachtbok van C-mine kleurden oranje in het kader van het UN-initiatief 'Orange the world'.

Jozef Gabriels

Een op drie vrouwen in de wereld ondervindt tijdens haar leven geweld, en dit door alle leeftijden, rassen, landen en sociale status heen. Geweld op vrouwen en meisjes bestrijden is een hoofdopdracht van Vrouwen van de Verenigde Naties. Sinds 1991 organiseren de Verenigde naties zestien dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld.

Soroptimist Genk, een vrouwenvereniging en serviceclub die onder andere projecten ondersteunt gericht op gezinsondersteuning, grijpt deze gelegenheid aan om actie te voeren en de strijd te voeren tegen geweld op vrouwen in het algemeen en zeker binnen het gezin. De vereniging vroeg aan het stadsbestuur om hier uitdrukkelijk aan mee te werken. Daarom kleurde de sfeerverlichting in het centrum, de handelsstraten én op C-mine het ganse weekend symbolisch oranje. En ook op 2 december, als Soroptimist Genk een actie plant om de problematiek in de aandacht te brengen, zal de stad baden in dit warme sfeervolle licht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer