He Jiankui.
Volledig scherm
He Jiankui. © AP

Chinese wetenschapper beweert dat eerste genetisch gemanipuleerde baby’s al geboren zijn

Lulu en Nana zijn een IVF-tweeling van enkele weken oud. Volgens de Chinese wetenschapper He Jiankui uit Shenzhen zijn de meisjes de eerste genetisch gemanipuleerde baby’s ooit geboren. Jiankui benadrukt dat hij de controversiële ingreep enkel voor gezondheidsredenen wil toepassen. Als dit waar is, gaat het om een enorme evolutie in wetenschap en ethiek.

18 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Thomas Dewinter zegt: Elke versnelling wordt gewoon linear doorgezet, dus als je de raketten opzet blijft het ook gewoon sneller en sneller gaan, zelfs al zet je de raketten uit. -- Dat laatste klopt niet. Om sneller te gaan moet er altijd stuwkracht zijn. Na het uitvallen van de raketten blijft de snelheid constant volgens de eerste wet van Newton die zegt: 'een voorwerp zal met een constante snelheid blijven bewegen als er geen netto kracht op werkt'.
  • Joachim Albert

    5 jaar geleden
    We moeten vrezen voor klonen, genetische manipulatie, artif intelligentie, medicatie/superdrugs, ... Chinezen, Russen, Saoudi's en Amerikanen: allemaal zijn ze ermee bezig Wacht binnen 10-20 jaar, dan zullen we het pas ontdekken hoop dat ik me vergis
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Binnen 20 jaar een leger super Chinezen ?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    De supersoldaat en de super werkmens in de maak.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Als er een God bestond waren er geen oorlogen, geen hongersnood, geen armoede, geen kindmisbruik etc..etc.etc..... Dus niemand speelt voor God, omdat hij gewoon niet bestaat, en genetisch gemanipuleerde baby’s bestaan al jaren.