© Photo News

OPROEP. Wie eet er wekelijks een frietje met vrienden of familie in de frituur?

Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”.

mal

“De Week van de Friet” vindt al voor de negentiende keer plaats. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wil er de frituristen positief mee in de kijker zetten en de Belg naar het frietkot lokken. Deze keer staat het “sociale karakter” van de Belgische frietkotcultuur centraal. En daar is een wedstrijd aan gekoppeld.

#BestFrietFriends

“Bedoeling is om mensen van achter hun computer of smartphone weg te halen om hun vrienden live te ontmoeten, in de frituur”, klinkt het. Wie wil deelnemen aan de wedstrijd, moet wel zijn smartphone meenemen naar het frietkot. Want wie zijn “frituurmoment” fotografeert en deelt op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #BestFrietFriends, maakt kans op een groot frietfeest voor hem of haar en 99 Facebookvrienden.

De “Week van de friet” volgt nog geen maand na de “Week van de steak-friet”. Die liep van 3 tot 11 november en diende vooral om vlees uit eigen streek te promoten. Op Twitter werd druk over die campagne gediscussieerd. Sommige politici vonden die campagne ongepast omdat ongezonde voeding gepromoot wordt met belastinggeld. VLAM krijgt immers subsidies van de Vlaamse overheid.

Oproep

Eet jij wekelijks een frietje met vrienden of familie in de frituur? Laat het ons dan even weten. Stuur een mailtje naar hier@reageren met je naam en telefoonnummer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer