© Patrick De Roo

Antwerps stadhuis kleurt vrijdag groen en zaterdag rood

Op vrijdag 30 november krijgt het Antwerpse stadhuis een groene kleur, in kader van de internationale actiedag ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’. Op zaterdag 1 december, van 16.30 uur tot 23 uur, wordt het rode solidariteitslint dan weer geprojecteerd op het stadhuis in het kader van Wereldaidsdag.

inke

Op verschillende plaatsen in de wereld worden markante gebouwen op 30 november symbolisch in het groen, de kleur van de hoop, uitgelicht. Antwerpen verlicht die dag van 17 uur tot middernacht het stadhuis.

De actie verwijst naar de afschaffing van de doodstraf door het groothertogdom Toscane op 30 november 1786. Het stadsbestuur engageert zich al sinds 2002 om jaarlijks, in samenwerking met de gemeenschap van Sant’Egidio, een gebouw in Antwerpen uit te lichten. Eerder werden al de kathedraal, het Steen, het stadhuis en het standbeeld van Brabo en het MAS uitgelicht.

Rood lintje

De projectie van zaterdag maakt deel uit van een nationaal project. Het rode solidariteitslint, symbool van solidariteit met mensen met aids en hiv, zal gelijktijdig geprojecteerd worden op vijf prominente gebouwen in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi. Dit project ondersteunt de nood om stigma, taboe en discriminatie rond hiv en aids te doorbreken.

Bij verschillende Antwerpse stadsdiensten kan ook gratis een rood lintje afgehaald worden, waarmee dragers solidariteit met mensen met hiv kunnen tonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER