Een boerenvechtpartij bij een kaartspel, door de Vlaamse schilder Adriaen Brouwer (1605-1638).
Volledig scherm
PREMIUM
Een boerenvechtpartij bij een kaartspel, door de Vlaamse schilder Adriaen Brouwer (1605-1638). © AKG

De moordcijfers dalen al jaren in West-Europa. Behalve tussen geliefden of binnen families

de VolkskrantDoor de eeuwen heen daalde het aantal moorden in West-Europa aanzienlijk. Psycholoog en criminoloog Marieke Liem onderzoekt waardoor moordcijfers veranderen.

3 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En toch vindt de overheid dat er overal camera's moeten komen, afluisterapparatuur, vingerafdrukken, een DNA databank, bevoegdheden om ongevraagd je huis te mogen doorsnuffelen, je rekeningen in te kijken, je smartphone te traceren. Ah ja, het is niet tegen de dalende criminaliteit bedoeld maar de overheid wil zich beschermen tegen de boze burger. Het heeft een naam, zo een regering.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Moorden dalen, welvaart wordt beter, multicultuur is een onverdeeld succes, inbraken nemen af en meer rechtvaardigheid en technologische vooruitgang. Dus geen reden om politiek incorrect te zijn in dit voorbeeldig Europa.
  • wil baken

    5 jaar geleden
    Het wordt steeds veiliger en is veiliger dan ooit, ik heb al 1000x gezegd dat alle cijfers dat bewijzen, net daarom zijn mensen zoals de NVA ook zo gevaarlijk! ze maken mensen dingen wijs en maken op basis van bangmakerij een politiestaat, zoals men nu burgers bespioneerd is ongezien. En net dat is wel gevaarlijk, totalitaire regimes gaan altijd fout.