Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

De allermooiste tekst volgens Clement Peerens (en nog 4 tv-tips)

Hugo Matthysens rockende alter ego Clement Peerens.Beeld Senne Van der Ven

Het grijze begin van de week afsluiten met met een (hart)verwarmend televisiemoment? Dan kunnen we u van harte Winteruur aanbevelen, waar Hugo Matthysen in de huid van rocker Clement Peerens zijn favoriete tekst komt voorstellen aan Wim Helsen. En als dat u maar niks lijkt, hebben we nog een paar andere tv-aanraders voor vanavond.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Winteruur

Literair magazine waarin Wim Helsen elke avond een gast uitnodigt voor een gesprek over zijn of haar favoriete tekst en de schoonheid van het  geschreven woord. Vanavond komt Clement Peerens langs.

Wim Helsen, de presentator van ‘Winteruur’.Beeld VRT

Om 23.10 uur op Canvas.

Kill Bill: Vol. 1

In dit eerste deel van Quentin Tarantino’s meesterlijke martial-arts tweeluik herkent u onder meer Uma Thurman, Daryl Hannah, Lucy Liu en David Carradine. Naast de epische gevechtsscènes is ook de soundtrack van onder meer westerncomponist Ennio Morricone onvergetelijk.

Huurmoordenares The Bride, bijgenaamd The Black Mamba, wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar voormalige handlangers die handelen in opdracht van haar ex-baas Bill. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Wanneer ze ontwaakt, is ze vastbesloten om wraak te nemen.

Om 20.35 uur op Q2.

Kinderziekenhuis 24/7

In deze slotaflevering van de beklijvende reeks over de patiënten van het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent, komen we te weten hoe het één jaar na hun opname met de kinderen gaat. Hoe kijken ze terug op hun ziekte, en op de moeilijke periode in hun leven?

Lees hier onze recensie van deze reeks.

Om 20.40 uur op één.

Kinderziekenhuis 24/7 .Beeld VRT

Scream

Met deze succesvolle thriller maakte regisseur Wes Craven het genre dat hem beroemd maakte belachelijk, maar blies hij het tegelijkertijd nieuw leven in.

Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die een van haar klasgenoten heeft vermoord. Journaliste Gale Weathers is vastberaden de identiteit van de crimineel te achterhalen en denkt te weten wie dat is.

Met onder meer Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Drew Barrymore.

Om 20.35 uur op ZES.

Rode Neuzen Dag Magazine

Birgit Van Mol doorkruist heel Vlaanderen om met jongeren te praten die zich nauw betrokken voelen bij Rode Neuzen Dag. Aan de hand van reportages worden de problemen waarmee jongeren kampen onder de aandacht gebracht. Met daarnaast ook bijzondere aandacht voor kwetsbare jongeren op school en voor enkele actievoerders.

Om 19.50 uur op VTM.

Birgit Van Mol in het ‘Rode Neuzen Dag Magazine’.Beeld Medialaan