Politie controleert op asociaal rijgedrag bij inrijden Waaslandtunnel: "Flagrante overtredingen"

De Antwerpse lokale politie heeft vrijdag anoniem toezicht gehouden aan de Charles De Costerlaan, aan de ingang van de Waaslandtunnel. De aanleiding was het opvallend asociaal en gevaarlijk rijgedrag op het plein voor wie de tunnel wil inrijden.

dvd

“Veel bestuurders houden zich niet aan de regels en proberen de wachtrij te slim af te zijn”, aldus de politie in een persbericht. “Zo rijden heel wat bestuurders over de berm of volgen ze een rijvak om af te slaan maar rijden, eens voorbij de file, toch rechtdoor de tunnel in. In sommige gevallen gaan bestuurders zelfs spookrijden.”

De controle vond plaats tussen 13 en 21.30 uur. 31 bestuurders gebruikten het tankstation op de hoek van de Charles De Costerlaan en de Halewijnlaan om sneller weg te geraken, twee bestuurders begingen een overtreding toen ze niet correct voorsorteerden.

Eén bestuurder is betrapt toen hij ging spookrijden, vijf bestuurders negeerden de volle witte lijn, zes wagens werden geverbaliseerd omdat ze over de grasberm reden en de rijbaan dus niet volgden en tot slot werd nog één roodrijder genoteerd.

“De actie zal in de toekomst nog herhaald worden”, waarschuwt de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER