Tesla-topman Elon Musk
Volledig scherm
Tesla-topman Elon Musk © REUTERS

Elon Musk: “Tesla stond begin dit jaar op rand van faillissement”

AutobedrijvenIn een interview met de Amerikaanse nieuwssite Axios gaf Elon Musk toe dat Tesla begin dit jaar ontsnapte aan een faillissement. “We hadden nog amper geld na investeringen in de productieverhoging van Model 3”, zo vertelde de 47-jarige Tesla-topman gisteren.

3 reacties

  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Volkswagen staat al van in 2010 van de daken te roepen dat ze "binnenkort" miljoenen elektrische auto's gaan produceren. Ondertussen heeft geen enkele Duitse producent ook nog maar een batterijen fabriek en produceert Tesla meer dan de helft van alle batterijen op heel de wereld. Batterijen zijn de sleutel tot duurzame energie in welke vorm dan ook. Maar vage beloftes zijn gemakkelijker als zware investeringen.
  • Kristof Callewaert

    5 jaar geleden
    Mr De Vos heeft gelijk. Kijk naar de geplande investeringen van de marktleiders. Tesla zal de markt geopend hebben. Meer niet. En van waar zal de stroom moeten komen.....? Juist... van de fabrikanten zelf. Die zullen op termijn zien dat de stroomtoevoer eigenlijk de tweede auto is die je verkoopt. Net zoals bij de inkt van de printers.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Wacht maar tot de duitse automerken hun elektrische wagens voorstellen, dan kan Tesla de boeken toe doen. Duitsers zijn meestal trager, maar wel beter!