© Evi Smets

© Evi Smets

© Evi Smets

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen bouwen eigen expo rond 1.000 jaar Loon

200 Bilzerse leerlingen van de derde graad lager onderwijs gingen de afgelopen weken aan de slag in het kader van het project ‘1.000 jaar Loon op kindermaat’. Naar aanleiding van de indrukwekkende tentoonstelling over het graafschap Loon die momenteel in Alden Biesen loopt, werden in samenwerking met Villa Basta creatieve workshops op kindermaat uitgewerkt in vrijetijdscentrum De Kimpel. Tijdens het slotmoment op 23 november toonden de kinderen in De Kimpel trots het eindresultaat.

Evi Smets

Via een kunsteducatief project i.s.m. Villa Basta ontdekten de leerlingen het verleden van hun regio. De expo in Alden Biesen was de perfecte springplank om hen kennis te laten maken met een misschien minder bekend hoofdstuk uit de plaatselijke geschiedenis. Eerst gingen ze in het stadscentrum op zoek naar tastbare resten van het graafschap, zoals de oude omwalling. Aansluitend gingen de kinderen aan de slag met hun ervaringen en opgedane kennis en ontwierpen ze een grote maquette van de stad.

Eva Caubergh, onderwijzeres in de Sint-Mauritiusschool, blikt tevreden terug op het project: “De leerlingen vinden het fijn om ook eens van iemand anders dan hun eigen juf te leren. Vaak onthouden ze zo meer dan van gewone lessen. We hebben weer heel wat bijgeleerd over Bilzen en zullen de rijke geschiedenis en alle ervaringen achteraf zeker nog bespreken in de klas.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer