Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Oh (milieuvriendelijke) dennenboom: echt of plastic, welke kerstboom kies jij?

Over iets meer dan een week kunnen de pronkstukken van de kerstperiode eindelijk terug worden bovengehaald. De geur en de kleur van een versierde kerstboom loodsen eender wie in een feeststemming. Maar dacht je al eens na over de milieu-impact van jouw plastic of gekapt exemplaar? 

16 reacties

  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Ik versier mijn cannabisplant, enkel de geur is anders.
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Dat milieu zal mij worst wezen. Ik zet een plastieken boom al jaren omdat ik allergisch ben aan de naalden van echte boom. Gezellig een boom met kerststalletje en nee ik doe niet mee aan het commerciële van pakjes en feesten.
  • Peggy Geerts

    5 jaar geleden
    Een kunststoffen exemplaar dat we vele jaren kunnen herbruiken met ledlichtjes en onbreekbare kerstballen die ook vele vele jaren hun dienst kunnen bewijzen . En als we hem na al die jaren toch beu zouden worden , zal ik hem ontmantelen en van de takken een prachtige kerstkrans en andere van maken . Op die manier gaat hij dan nog eens een rondje mee.
  • Medard Albrechts

    5 jaar geleden
    mijn madam is nogal een kerst freak, doch een echte zetten wij al jaren niet meer, ten eerste, voor die paar weken bomen omkappen en achteraf verbranden, wat is daar leuk aan?, wij zetten zeker al 12 jaar een plastieken, die we trouwens al 12 jaar hergebruiken, dat is pas ecologisch , niet?
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Ne plastieken uit de kringwinkel.zelfgemaakte kransen .