Marko Kleijn, oprichter van de Facebookgroep ‘Leg Vlaanderen Plat’, met de Genkse burgemeester Wim Dries.
Volledig scherm
Marko Kleijn, oprichter van de Facebookgroep ‘Leg Vlaanderen Plat’, met de Genkse burgemeester Wim Dries. © Mine Dalemans

Magere opkomst ‘gele hesjes’ in Genk, wel 11.000 geïnteresseerden op Facebook om Wetstraat te blokkeren

Het protest tegen de hoge brandstofprijzen slaat over naar Vlaanderen. Na een oproep van de Facebookgroep ‘Leg Vlaanderen plat’ heeft maandag een dertigtal gele hesjes actie gevoerd in Genk. Bij een andere oproep op Facebook, om vrijdag de Wetstraat in Brussel te blokkeren, tonen meer dan 11.000 mensen interesse voor het event. Zo’n 1.400 beweren eraan te zullen deelnemen. Vlaams Belang spreekt intussen zijn steun uit aan de gele hesjes.

408 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    marcel mampaey, tijdens de Tax Shift werd afgesproken dat 2018 het “zwarte” jaar zou worden voor automobilisten, want hogere accijnzen op diesel moeten leiden tot een gelijkschakeling van de prijzen aan de pomp. Leg eens uit hoe dit de schuld van Groen kan zijn als deze zelfs geen deel uitmaken van de meerderheidspartijen. Geef anders de schuld eens aan de Noorse SV partij. Dat klinkt even geloofwaardig!
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    groen is voor schone lucht je moet in Zandhoven of deelgemeenten eens gaan kijken als het school uit is. alle dagen file en de verste wonen 500 meter van de school. dat we meer taks betalen komt door groen maar daar zwijgen ze over liever de nva de schuld geven bij alles dat fout loopt.
  • stany vandeweyer

    5 jaar geleden
    @Fons Dewaele, zo te lezen hebt u een goed betaalde job als gij vindt dat we het eigenlijk nog goed hebben, wacht dan maar eens af tot ge moet rond komen met een pensioentje van amper 1300€, dan zou je wel anders kraaien.
  • Wim De Vos

    5 jaar geleden
    Van de groenen hoor je niet veel over de dieselprijs.
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Dames en Heren Gele Hesjes, wendt u tot Groen die niet liever zouden hebben dan dat de brandstofprijzen nog duurder zouden worden en we allemaal op spierkracht naar het werk moeten.