Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Block: “Rapporten over falende implantaten niet geheim, maar te technisch om te delen”

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block ontkent dat het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG de incidentenrapporten over implantaten “geheim” zou houden, zoals wordt gesuggereerd in de ‘Implant Files’. “Ze worden enkel niet gepubliceerd, net zoals in vele andere EU landen, omdat deze zeer technisch zijn”, reageert De Block. “Het FAGG doet wel degelijk goed zijn werk in het beschermen van de gezondheid van de patiënten.”

25 reacties

  • daan aerts

    5 jaar geleden
    En wat verzwijgen de dieven nog allemaal voor ons omdat ze echt denken dat wij te dom zijn...uw laatste maanden zijn ook geteld De b(r)ock
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Dus justitie met een blinddoek voor de ogen ? De Block u doet niets anders dan liegen en bedriegen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Implantaten die enkel werden getest op schapen en waarvan de fabrikanten zélf mogen bepalen of ze op de markt mogen komen, kun je bezwaarlijk overheidscontrole over de veiligheid en nut van implantaten voor de volksgezondheid noemen.Een kwalijke nalatigheid die de dood tot gevolg kan hebben, maggy, jij speelt met de levens van de burgers en eu speelt ook mee met de lobbyisten!
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Een hele andere De Block op gezonheids zorg dan op migratie en geeft aan hoe de heren of dames over de man in de straat denkt. Het zelfde vroeger bij Van Rompuy toen die zei dat de kiezer niet bekwaam was om bepaalde zaken te beoordelen door een referendum.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Wanneer het hen uitkomt nemen ze een voorbeeld aan andere landen,enkel wanneer het voordelig is voor ons varen ze hun eigen koers.Mogen wij nog zelf uitmaken of we er iets van begrijpen mevrouw De Block.