De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zegt dat er “geen rechtvaardiging is voor het gebruik van militair geweld” tegen Oekraïne.
Volledig scherm
De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zegt dat er “geen rechtvaardiging is voor het gebruik van militair geweld” tegen Oekraïne. © EPA

NAVO: “Russisch militair geweld in Zee van Azov ongerechtvaardigd”, Merkel is ongerust en belt met beide partijen

Het Russische militaire geweld tegen Oekraïne in de Zee van Azov is niet gerechtvaardigd, zo oordeelt NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg na een bijzondere vergadering van de NAVO-Oekraïne Commissie. Die vergadering vond plaats nadat Russische troepen zondag drie Oekraïense marineschepen nabij het schiereiland de Krim in beslag hebben genomen. Ook de VN-veiligheidsraad heeft samengezeten over het incident. De Europese leden van die raad hebben hun steun uitgedrukt voor Oekraïne en roepen op tot de-escalatie.

14 reacties

  • marinozzi franco

    5 jaar geleden
    De NATO is de hoofdschuldige in deze affaire ,hun doel is dat Rusland volledig word omsingeld door NATO landen.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Hoelang gaat Europa Oekraïne financieel boven water houden? Welke Europese bedrijven gaan voor werkgelegenheid zorgen? Hoelang nog zal Oekraïne blijven bestaan?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    In maart 2019 zijn er verkiezingen in Oekraïne, en Poroshenko staat in peilingen op 8%. Door de noodtoestand uit te roepen, is het Oekraïense kranten nu verboden om gedurende één maand kritiek te leveren op de president. En als Poroshenko dan nog altijd maar op 8% staat, dan verlengt hij de noodtoestand. Of dan stelt hij de verkiezingen uit. En er zal dan géén protest komen van de EU en/of de Navo.
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Ik ben geen fan van de NATO maar hier hebben de Russen toch wel overdreven met hun reactie.
  • Chantal Naessens

    5 jaar geleden
    Dat Oekraïne hun plan trekken