dinsdag 27 november 2018 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Finaliste Ine Tiolants tussen concurrenten Robin en Glauco. vrt

Wint Limburgse Ine MNM’s Rising Star?

MNM organiseert opnieuw Rising Star, een wedstrijd voor nieuw muzikaal talent. Vrijdag is de finale. Ine Tiolants (22) uit Alken is één van de drie finalisten. Verrassend, want… “ik ben niet zo wedstrijdachtig”, lacht ze. “Ik had mezelf ook niet opgegeven. Een goede vriendin van mijn moeder had met enkele vriendinnen het plan opgevat om mij achter mijn rug in te schrijven. Ik werd met een smoes naar Brussel gelokt, onder het mom van ‘een gezellig dagje Brussel met een bezoek aan de VRT.’ Eens daar, zag ik muzikant Jo Cassiers zitten en kwam de ware toedracht aan het licht. Ik zing covers, waardoor het geen probleem was om iets uit mijn mouw te schudden. En nu zit ik plots in de finale. (lacht) Door die onverwachte auditie had ik me op voorhand ook niet zenuwachtig gemaakt. Misschien zat dat er voor iets tussen.”

Ine trad als kind thuis met een plastic microfoon op, maar de voorbije zomer zong ze tachtig keer voor een publiek. “Ik heb een breed spectrum aan covers, maar schrijf ook eigen liedjes. Ik hou van alternatieve rock, al is er ook ruimte voor een vleugje pop. Samengevat opteer ik vooral voor muziek met ballen.”

Ine is grote fan van … Johnny Cash. “Die ik leerde kennen via Singstar. Daar stond het bekende Ring of Fire op. En de muziek van Bruce Springsteen leerde ik kennen via de cd’s van mijn moeder.” Ondanks de grote muzikale interesse besloot Ine het over een andere boeg te gooien. “Ik studeer vroedkunde. Als ik mijn hart zou volgen, zou ik voor muziek kiezen. Maar een diploma bezitten is ook belangrijk. Toch wil ik zo veel mogelijk zingen. Het is begonnen als een hobby, en momenteel loopt die wat uit de hand.” (tove)

 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws