AP
Volledig scherm
© AP

Datahonger van Google aangeklaagd door consumentenorganisaties uit 7 Europese staten

Consumentenorganisaties uit zeven Europese staten dienen een klacht in tegen mogelijk gegevensmisbruik door internetgigant Google. De organisaties uit Noorwegen, Nederland, Griekenland, Tsjechië, Slovenië, Polen en Zweden doen dat bij hun privacywaakhonden, zo maakte de Europese consumentenorganisatie BEUC bekend.

10 reacties

  • paul lemmens

    5 jaar geleden
    als je dat niet wil schakel het dan niet in , die consumenten organisaties willen alleen bewijzen dat ze een nut van bestaan hebben en als ze zo verder gaan moeten wij binnen kort betalen voor Google
  • Tim Sloots

    5 jaar geleden
    Veel mensen kunnen uren op hun smartphone doorbrengen maar om eens door hun instellingen te gaan hebben ze geen tijd. Je krijgt tegenwoordig redelijk wat instellingsmogelijkheden voor je privacy, maar ongeacht... niet naief zijn. Als je een smartphone gebruikt, kun je simpelweg niet verwachten 100% privacy te hebben.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Wie de Chromecast van Google wil gebruiken is verplicht de locatie aan te zetten... Soms kan een app pas werken als men toestemming geeft tot contacten, telefoon, locatie, ... waar het eigenlijk géén behoefte aan heeft... Trouwens, wat gebeurt er met die boetes die geïnd worden?
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Cookies en trackers moeten verboden worden. Dat is de beste maatregel om misbruiken te voorkomen. De reden waarom cookies en trackers nodig zijn, zijn drogredenen en is een zware schending van onze privacy. De overheid beschermt ons niet en de Europese verordening is een duivels lachertje.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    mike bemelmans Europa heeft in deze gelijk vroeger was er geen google en wel een internet .we hebben die rommel van dat bedrijf niet nodig , en als jij denkt dat je het niet kan missen laat u begeleiden man want dan ben je verslaaft zoals zoveel jonge mensen , die niet meer met elkaar kunnen praten alleen sms'en.