© Jozef Croughs

Politie klist inbrekers dankzij ANPR-camera’s

De politie Mechelen-Willebroek heeft zondagmorgen twee vermoedelijke inbrekers kunnen vatten dankzij de ANPR-camera’s. In hun wagen lag onder meer pepperspray en inbrekersmateriaal.

Stijn Van de Sande

Zondag rond acht uur ’s morgens ontving de politie Mechelen-Willebroek een melding van de ANPR-camera op de Gentsesteenweg in Mechelen. Een voertuig met gestolen nummerplaat passeerde de camera. Toen de politie de wagen onderschepte en de twee inzittenden controleerde bleken zij reeds gekend bij de politie. De twee Brusselse mannen van 30 en 31 jaar stonden ook nationaal geseind.

“De mannen gaven een onsamenhangend verhaal over het feit dat ze geen boorddocumenten van het voertuig konden voorleggen”, aldus de politie. “De oudste man was ook in het bezit van pepperspray, een verboden wapen, en in de auto werd een rugzak met inbrekersmateriaal zoals schroevendraaiers, een trektang, handschoenen en een zaklamp aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. Het duo werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER