Angela Merkel (midden) belde met zowel Porosjenko (L) als Poetin (R).
Volledig scherm
Angela Merkel (midden) belde met zowel Porosjenko (L) als Poetin (R). © Photo News, AFP, AP

Bondskanselier Merkel roept Rusland en Oekraïne op tot kalmte: Moskou beslist vandaag over het lot van 23 ‘krijgsgevangenen’

De Duitse bondskanselier Angela Merkel roept op tot kalmte, na het incident tussen Rusland en Oekraïne van zondag. Moskou beslist later over het lot van meer dan twintig Oekraïense matrozen van drie marinevaartuigen, die Rusland zondag in de Straat van Kertsj heeft geblokkeerd en in beslag genomen.

18 reacties

  • Laurents wan

    5 jaar geleden
    Beste mensen, Ik lees en hoor hier een hoop verhalen, maar niemand heeft de vraag gesteld en wel: Waar is het precies gebeurd, want t zou zo maar kunnen dat het in Russisch territoriaal water is gebeurd? Waar zijn de satelliet beelden die? waarom was er geen bootsman gevraagd? dit is een van de vragen die bij mij als jan modaal opkomen als ik de publicaties lees. T begint weer op MH17 te lijken
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Documentaire gezien over de Krim na de overname door Rusland, armzalige toestanden daar sinds ze afgesloten zijn van Oekraïne. Het grootste deel van de Krim bevolking is niet zo gelukkig met die situatie.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Eigenaardig dat de Russische media (ookdeze volgen wij hier in Oekraine) daar in alle talen over zwijgt. Voor alle duidelijkheid was er een vissersboot aangeslagen door de Russen en teruggenomen door Oekraine gezien het Oekrains was. Daarna Russische vissers die in de territoriale wateren van Oekraine kwamen vissen : die werden voorgeleid en daarna zonder gevolg vrijgelaten zonder dat hun boot werd aangeslagen ! Wat wel is : Russen kapen vrachtschepen bestemd voor Oekrainse havens.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Duitsland, de Europese Unie, de Navo en Amerika hebben al lang partij gekozen in het conflict: voor de oligarch van Oekraïne, tegen Rusland. Elke bemoeienis van Merkel, Juncker, Trump of Rasmussen is dus olie op het vuur. De reactie van Rusland zal veel intelligenter zijn: ze laten de schepen morgen vrij, maar ze blokkeren vanaf overmorgen de doorgang van de Zwarte Zee naar de Zee van Azov "om veiligheidsredenen".
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Van de Russen, daar moet je van afblijven. Dat hebben Napoleon en Hitler ondervonden. Merkel moet hier niet in tussenkomen en zou beter Trump aanzetten tot wat meer realisme. En we gaan vroeg of laat de Russen nog nodig hebben, al was het om hun gasvoorraad. De Krim was oorspronkelijk Russisch tot Chroetshow het in een zatte bui wegschonk. And by the way: de Russische Krimchampagne is subliem. En de Russen wisten dat.