Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © EPA

LG maakt plannen voor smartphone met zestien (!) cameralenzen

De race om de meeste camera’s op je smartphone barst nu echt los. Elektronica-fabrikant LG diende deze maand een patentaanvraag in voor een model met maar liefst zestien lenzen. Dat ontdekte Let’s Go Digital.

4 reacties

  • Stavros Kanakaris

    5 jaar geleden
    16 prutslensjes geeft 16 prutsfototjes. Wie echt goede fotos wenst te maken, koopt gewoon een echte camera. De wetten van de fysica blijven overeind (of denken mensen dat de sport of mediafotografen voor hun plezier met grote camera's rondzeulen?)
  • Jurgen Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Van een telefoon waarmee je ook foto's kunt nemen, naar een fototoestel waar je ook mee kunt bellen. Kan het nog onnozeler?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn veel mogelijkheden met andere opnametechnieken. Zo kan men opnames maken waarbij men achteraf tijdens de beeldverwerking het scherptepunt en de dieptescherpte aanpast. Adobe toonde jaren geleden dergelijke mogelijkheden al op een congres. Bovendien zal dat er voor zorgen dat sensoren verder ontwikkeld zullen worden tot ze meerdere honderden megabytes data kunnen registreren. Maar dat zal op een andere manier gebeuren dan in de klassieke camera.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Als ik iemand van een foto wil wissen.... dan doe ik dat sinds jaren met photoshop!!