Asielloket opnieuw open na geval van agressie

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. © EPA-EFE

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken liet een asielloket sluiten, nadat een ambtenaar klappen had gekregen. Dat meldde hij op Twitter. Ondertussen is het loket opnieuw open voor gezinnen, zegt de directeur van Dienst Vreemdelingenzaken, Freddy Roosemont.

mg

‘Agressie en geweld aan asielloket. DVZ-medewerker deelde in de klappen. Ik heb opdracht gegeven loket te sluiten. Tot nader order’, schrijft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. Kort na de opening van het loket kreeg een veiligheidsmedewerker een paar slagen. Het slachtoffer moest volgens Roosemont niet naar het ziekenhuis. Volgens een welingelichte bron zouden de frustraties hoog zijn opgelopen doordat het proces aan het loket te traag verliep in de ogen van een migrant.

De Dienst Vreemdelingenzaken besliste bijstand te vragen van de Brusselse politie en het loket tijdelijk te sluiten. Het bleef een uur gesloten, maar werd ondertussen opnieuw geopend voor gezinnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verder schrijft Francken dat de asielzoekers die bescherming vragen respect moeten tonen aan de Belgische bevolking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Limiet

Vorige week besliste de regering dat er een limiet staat op zestig asielaanvragen per dag, met voorrang voor de meest kwetsbaren (zoals vrouwen en kinderen). Daarom laat de Dienst Vreemdelingenzaken maar vijftig tot zestig mensen binnen in de wachtzaal. Gisteren werden meer dan honderd alleenstaande mannen niet binnen gelaten. In oktober vroegen 2.750 mensen asiel aan in ons land.