2,17 procent opslag voor 450.000 bedienden: bereken hier hoeveel jouw loon stijgt in januari

De meer dan 450.000 bedienden in paritair comité 200, of grofweg een kwart van alle Belgische bedienden, zullen hun loon in 2019 naar verwachting zien stijgen met 2,17 procent. Dat becijferde HR-bedrijf Acerta dinsdag.

In PC 200 worden de lonen steevast in januari geïndexeerd voor de levensduurte. In januari van dit jaar was er 1,83 procent opslag, nu zou het dus bijna 2,2 procent zijn.

Er is wel een kanttekening bij dat cijfer: de berekening gaat ervan uit dat het indexcijfer in december even hoog is als in november. Voor het definitieve cijfer is het dus wachten tot de inflatiecijfers van december.

De indexering van de lonen verschilt van sector tot sector. Voor sommige sectoren gebeurt dat bijna maandelijks, voor anderen per kwartaal, halfjaar of jaar. Maar voor een grote groep gebeurt de indexering in januari. Naast de bedienden van PC 200, dat een diverse groep van sectoren vertegenwoordigt, gaat het ook om de werknemers uit de voedingsnijverheid, de handel in voedingswaren, de primaire sector of nog bijvoorbeeld de casinobedienden.

Bereken zelf hoeveel je loon zal stijgen

Behoor je zelf tot PC 200? Dan kan je hieronder berekenen hoeveel je brutoloon - bij benadering en onder voorbehoud - zal stijgen op 1 januari 2019. Vul enkel de cijfers voor de komma in.

Weet je niet tot welk paritair comité je behoort? Je vindt deze informatie meestal bovenaan op je loonbrief terug.

Vul hier je brutoloon in:
Enkel cijfers toegestaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen