Oude bomen in het nationaal park Reinhardswald
Volledig scherm
Oude bomen in het nationaal park Reinhardswald © Getty Images/iStockphoto

Windmolenproject in woud zorgt voor ophef in Duitsland: “Onbegrijpelijk dat we moeten strijden tegen de groenen om onze natuur te beschermen”

Om haar doelstellingen in verband met windenergie te halen, wil de regering van de Duitse deelstaat Hessen windturbines plaatsen in een oeroud bos. Het worden mastodonten van 245 meter hoog met enorme rotorbladen en zware funderingen. Natuurbeschermers komen heftig in verzet tegen de groene ministers van milieu en duurzame economie. Kortom, een groene rebellie tegen de groenen, dat is de wereld op zijn kop.

17 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Dan hebben we het nog niet eens over de vogel- en vleermuisbestanden die deze ondingen uitmoorden. Volgens een recente studie halveert het aantal predators zoals valken, uilen, enz. in de periferie van een windmolen. De natuur vernielen om het klimaat te "redden"?
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Dit verbaast mij niet. Global Warming is een religie waarvoor alles moet wijken. De gelovigen zijn blind voor de realiteit en dan krijg je dit soort aberraties.
  • Staf Marien

    5 jaar geleden
    In Duisland worden wouden vernield voor productie van bruinkool,als je kernenergie wilt verbannen doe je gekke dingen.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Groenen zijn gewoon mensen die zich uitgeven dat ze voor de natuur zijn net als Nva zicht uitgeeft dat ze voor de mensen zijn. Uiteindelijk zijn ze bijna allemaal op een goed postje uit.
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk wetende dat we bossen broodnodig hebben voor het verdere leven op aarde!!