De ingang van het concentratiekamp van Auschwitz.
Volledig scherm
De ingang van het concentratiekamp van Auschwitz. © epa

“1 op de 20 Europeanen weet niet wat de Holocaust is”

buitenlandAntisemitische stereotypes zijn wijdverspreid in Europa, en dat terwijl de herinnering aan de Holocaust beetje bij beetje vervaagt. Dat is een van de conclusies van een onderzoek dat de Amerikaanse nieuwszender CNN uitvoerde in zeven Europese landen. Opmerkelijk: 1 op de 20 Europeanen heeft zelfs nog nooit gehoord van de Holocaust.

12 reacties

  • Frans Vermeeren

    5 jaar geleden
    Velen weten inderdaad niet dat de Holocaust ook andere slachtoffers gemaakt heeft dan enkel Joden.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    We vergeten dat er geen 1 op 20 weet dat er 20 miljoen Russen zijn gesneuveld om ons en de Joden van de nazi's te bevrijden
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Aha, de Joden hebben teveel invloed in't bedrijfsleven, ik dacht echter dat de petroleum sheiks en andere Arabische toestanden daar meer vingers in de pap hadden, alle grote automerken zijn al bijna in hun handen met de daaraan gehechte economie, en dat de jeugd niet weet wat een holocaust is en wanneer de laatste was dat liegt aan de ministers van onderwijs die dit geen vaste geschiedenis stof maken.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Hoogste tijd om na 75 jaar die doffe ellende bladzijde eens en voor altijd om te draaien. Trouwens, er geldt toch geen enkele wettelijke verplichting om zich te interesseren aan geschiedenis. Wat voorbij is, is "voorbij", de toekomst wenkt, ook voor de Palestijnen in Gaza.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Ik zou zeggen 99% weet niet wat holocaust is. Het feit dat het woord zelf al minstens 6000 jaar bestaat zou menigeen toch wel eens in de geschiedenis ervan mogen laten graven voordat men onjuiste uitspraken erover doet.