Als landen klimaatopwarming onder 1,5 graden willen houden, moeten ze inspanningen vervijfvoudigen

Om de doelstellingen van de klimaatovereenkomst van Parijs te halen, zullen de landen hun inspanningen minstens moeten verdrievoudigen. Dat zegt het Milieubureau van de VN in het negende Emissions Gap-rapport dat vandaag verscheen. 

172 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Rigobert,China staat mijlenver voor op Belgie inzake alternatieve energie,er rijden al massaal elektrische bussen,auto's,massaal investeringen in zonnepanelen.. Brazilie daarintegen wordt inderdaad een ecologische ramp met een ultrarechts beleid onder Bolsonaro.Maar dat wil niet zeggen dat we zelf elk ons steentje niet (willen) kunnen bijdragen.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Dat de VN eens nagels met koppen slaat en het kind bij zijn naam noemt , Amerika , China , Indië , Brazilië , Rusland en Canada zijn de grootste vervuilers maar ja die doen allang niet meer mee . En de rest moet hun puin opruimen ??? Kan niet en wij ons blauw betalen onder druk van rood en groen . Belachelijk .
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Ferdinand,u mag blij zijn in een (nog) gematigd klimaat te leven,de droogte in Syrie in 2011 was catastrofaal dat men zelfs nog restjes droog gras begon te eten.Informeer u daar eens wat meer over en ben benieuwd wat u dan in zo'n situatie zou doen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Marco Maerten, "klimaat"vluchtelingen? Niemand hoeft te vluchten vanwege mislukte oogsten: als er geen oorlog is worden die mensen geholpen, of ze verhuizen naar de steden, waar ze ook worden geholpen. 4 graden warmer? Dat is enkel in de fantasie van op hol geslagen klimaatmodellen. De laatste gegevens zijn rond 1,5 graden voor een CO2 verdubbeling. Dat is het klimaat van rond Limoges bij ons. Niet bepaald verontrustend...
  • marc de peuter

    5 jaar geleden
    Als alle politiekers in dit land hun goede wil eens lieten zien en hun verwarming deze winter niet hoger zetten dan 15 graden zijn we al een flinke stap in de goede richting.