AP
Volledig scherm
© AP

“Kunnen Britten nog in de EU blijven?”: Europees Hof buigt zich over vraag van Schotse politici

buitenlandKan het Verenigd Koninkrijk eenzijdig beslissen om de brexit stop te zetten en in de Europese Unie te blijven? Dat is de vraag waar de rechters van het Europees Hof van Justitie zich momenteel over buigen. Volgens de advocaat van de Britse regering moeten de rechters zich onbevoegd verklaren. Hij betoogt dat het Hof "meegesleurd dreigt te worden in een politieke campagne”.

15 reacties

  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Aangezien het een per definitie een eenzijdig verzoek was om uit te treden lijkt het me logisch dat dit ook eenzijdig kan teruggedraaid worden.
  • Jeff Smulders

    5 jaar geleden
    @ Lucas Theopiel, Blijkbaar heerst in de EU geen democratie, de bevolking van de soevereine staten in die opgelegde EU heeft niet mogen stemmen of men wel in de EU wil. De bevolking van de soevereine staten in die opgelegde EU, heeft niet mogen stemmen of men een coalitie wil, die men gevormd heeft na de verkiezingen en hun regering, die hun opgelegd is door lieg en bedrog.
  • William Bonny

    5 jaar geleden
    De Britten gaan blij mogen zijn, dat ze uit het gedrocht Europa zullen zijn. Want al de grondbeginselen van de volkerenbond, worden door de E.U . met de voeten getreden. Bijgevolg is de E.U. een illegale organisatie. En niemand voor&tegenstanders die daar motie van neemt. Al zouden de tegenstanders van de E.U. daar gebruik van kunnen maken, om de E.U. aan te vallen.
  • Jean-Pierre Vega

    5 jaar geleden
    Binnen de 10 jaar zijn ze daar met hangende pootjes terug.
  • Trudy Caemanberth

    5 jaar geleden
    Het is er aan te zien dat de meesten hier geen serieuze debatten volgt, laat staan het nieuws, de Britten hebben zich kapot betaald en ze gààn nog een jarenlange rekening krijgen, het wordt het meest armtierigste land ooit, verder de Brexit is niet rond. May kan nog steeds in eigen kringen een neen krijgen. Ze kan die zelfs uit eigen politieke kring krijgen. Hopelijk want het is een groot ellendig fiasco. Zelfs de voorstanders van de Brexit zijn tegen dit akkoord.