Minister van Mobiliteit François Bellot
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit François Bellot © Photo News

NMBS en Infrabel op het matje bij minister Bellot: “Gedaan met excuses, tijd voor oplossingen”

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) gaat in de loop van de komende weken de CEO's en de raden van bestuur van NMBS en Infrabel samenroepen. "Ik verwacht van iedereen dat ze zich inzetten voor het verbeteren van de dienstverlening aan de reizigers en zich engageren om beter samen te werken.” De minister reageerde daarmee op de berichtgeving over de lage tevredenheid van de NMBS-klanten.

19 reacties

  • Johny deman

    5 jaar geleden
    Heel dat infrabel verhaal is tot stand gekomen met als doel de regionalisering van het spoornet een kluwe te maken, met excuus europa. Deze huidige ongemakken zijn een kleine prijs.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Niet mevrouw Dutordoir moet verantwoording afleggen maar wel de zeer goed betaalde onderliggende toplaag van de NMBS. Niet altijd vernieuwingsgezind en niet altijd zonder kleur op een postje gekomen. Oud zeer daar ...
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    tijdens de spitsuren rijden er dubbeldekstreinen op maximale lengte en het netwerk is reeds verzadigd, maw de grote schuldigen zijn Infrabel en de politici: er zijn dringend gigantische investeringen nodig in spoorinfrastructuur: langere perrons op de hoofdlijnen, meer kokers in de Brusselse Noord-zuid-tunnel, nieuwe spoorlijnen om bepaalde regio's te ontsluiten, meer capaciteit (meer sporen) op de hoofdlijnen... en stoppen met het verspillen van geld aan extravagante stations en hun omgeving.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Ik ben er zeker van dat ze bij de spoorwegen en aanhangsels meer directeuren hebben dan bij de Nationale Bank. Weet iemand hoeveel directeuren allerhande er op de loonlijsten van overheidsbedrijven staan, 500,660,900,1000 of meer.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    En zo blijft dat maar aansleuren. Dit fenomeen is intussen al tien jaar aan de gang.