Doctor's Hand Syringe
Volledig scherm
Doctor's Hand Syringe © thinkstock

WHO: “Aantal nieuwe hiv-diagnoses nog steeds alarmerend hoog in Europese regio”

In 2017 werden er 155.000 nieuwe hiv-diagnoses vastgesteld in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt vandaag uit het aids/hiv-toezichtsrapport van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding en WHO Europa. 

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hiv bestond in de oude tijden niet. Stammen in de Amazone kenden geen geslachtsziekten. In verschillende culturen bestonden verschillende vormen van gezinnen stichten. Monogame, serieel monogame, matriarchale, polygame. En het huwelijk zoals wij dat kennen werd uitgevonden om er voor te zorgen rijkdom en familiepatrimonium over geërfd of samengevoegd kon worden. Eerst bij de rijken, die er voor de liefde maîtresses op nahielden. En later overgenomen door de lagere klassen, raf peeters.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Vindt je 't raar ,weet niet of iemand weet waarom huwelijk is uitgevonden ,was wel om geslacht ziektes tegen te gaan in eerste instantie ,je besmetten met hiv is ook vooral te wijten aan losbandige sex zonder zich te beschermen,maar niet getreurd ,vorige dagen stond hier te lezen dat ze bijna uitgeroeid was,wat moet je nu geloven en voor alles hebben ze in kortste keren een pilletje,wat totaal verkeerd is ,we zijn volop aan 't over bevolken op deze kleine bol,laat de natuur zijn werk doen.
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    En dan gaat onze Belgische Minister de Croo het uitleggen in Benin en Zuid Afrika hoe het wel moet. Knap.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    En vorige week in uw krant dat HIV zo goed als de wereld uit is en nog vergelijkbaar is met de mazelen. Wat een gezwets! Zo zie je maar hoe vlot er met onwaarheden omgesprongen wordt.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    het zal voor het eerst nog niet ophouden zeker nu niet met al die afrikanen die hier nu gratis binnen mogen ,en al hun ziektes overbrengen,de meisjes en vrouwen van hier mogen en kunnen lastig vallen,waarvan de meeste dan nog niet durven zeggen dat ze aangerand zijn en zo alles nog gaat escaleren