Staking bij iTELE tegen komst Morandini

De journalisten van de informatieketen van de groep Canal+, iTELE, hebben met een grote meerderheid gestemd voor een 24 urenstaking. Zo willen ze protesteren tegen de komst van Jean-Marc Morandini. De Franse radio- en tv-figuur is beschuldigd van uitbuiting van minderjarigen en zou maandag op de keten starten met een dagelijkse uitzending.
AFP or licensors

De Franse radio- en tv-figuur Morandini is beschuldigd van uitbuiting van minderjarigen en zou vandaag op de keten met een dagelijkse uitzending starten. Veel medewerkers zagen dat niet zitten. In totaal spraken 114 mensen zich uit voor de staking. Vier waren tegen. Er waren verder ook 17 onthoudingen.

De journalisten van iTELE hebben massaal geprotesteerd sinds de aankondiging van de komst van Morandini. Vorige week vroeg de vereniging van journalisten bij iTELE in de krant Le Monde aan Morandini om af te zien van zijn uitzending, nadat een motie van wantrouwen tegen de directie was gestemd. De mediafiguur vroeg om hem te laten werken en om het vermoeden van onschuld te respecteren.

Meest gelezen