Deminor: "Compensatie van 100 procent voor Arco-spaarders is niet realistisch"

Het juridisch advieskantoor Deminor is tevreden met de regeling die in de maak is om de Arco-spaarders te vergoeden. Het zou de bedoeling zijn dat 40 procent van de totale waarde van hun investering wordt gecompenseerd. "Een terugbetaling van 100 procent zou juridisch niet realistisch zijn", benadrukt Erik Bomans van Deminor.

"Wij zijn ervan overtuigd dat ook onze cliënten zullen inzien dat een volledige compensatie niet haalbaar is", legt Bomans uit, "en dat ze de voorkeur zullen geven aan een snellere oplossing met een gedeeltelijke schadeloosstelling, in plaats van te wachten tot het einde van de procedures". Deminor staat de Arco-coöperanten bij in hun aanklacht tegen de Belgische Staat.

Om de beloofde 40 procent van het verloren geld terug te betalen, is er echter zo'n 600 miljoen euro nodig. Volgens Deminor kan die som worden betaald met geld uit de vereffening van Arco, geld dat naar Belfius Bank, Beweging.Net en de Belgische Staat gaat. "Als al die partijen wat ze krijgen of gekregen hebben, opnieuw in een regeling willen stoppen, dan denk ik dat we er wel gaan komen", meent Bomans.

Meest gelezen