© Barts

Deze muts past het best bij jouw gezicht

Een gezellige muts is onmisbaar voor een stijlvolle winteroutfit. Geen idee wat jou wel of niet staat? Deze muts past het best bij jouw gezichtsvorm!

cityfashion

Rond?

Vrouwen met een ronde gezichtsvorm kiezen best voor een muts die je iets verder op je hoofd draagt en achteraan niet te strak zit. Een slouchy beanie, een grofgebreide muts of een exemplaar met een opvallende pompon past het best bij jou!

Vierkant of rechthoekig?

Michelle Persad, moderedactrice bij The Huffington Post, heeft één gouden tip voor deze gezichtsvormen: hoe strakker je muts, hoe beter. Strak zittende mutsen maken je gezicht optisch iets smaller. What else? Asymmetrische mutsen (een baret die je schuin draagt bijvoorbeeld) of exemplaren met een opvallende rand doen het ook goed.

Ovaal?

Het is een (mode)fabeltje dat vrouwen met een ovaal gezicht met elk type muts goed staat. Opvallende details of brede banden kan je beter vermijden. Wat wel werkt zijn mutsen die iets strakker bovenaan je hoofd zitten. Probeer een exemplaar te kiezen dat zo’n drie centimeter boven je wenkbrauwen valt, deze verhouding brengt proportie in je gezicht.

Hartvormig?

Vrouwen met een hartvormig gezicht staan met bijna alle modellen. Wat jou het best staat? Een muts dat iets losser valt is jouw partner in crime tijdens barre wintermaanden. Volgens Persad zorgen de losse lijnen van je muts ervoor dat je gezicht iets zachter oogt.

Zo voorkom je ladders in je panty

© Wolford

Een stijlvolle najaarsoutfit? Dan zijn ladders in je panty zijn niet bepaald fashion-proof. Met deze handige tips voorkom je ze!

Alles begint bij de juiste maat

De makkelijkste tip: zorg dat je altijd de juiste maat te pakken hebt. Baseer je op je lengte in plaats van op je gewone kledingmaat of gewicht. Waarom? De vezels van je panty rekken makkelijker verticaal mee dan horizontaal! Door de juiste maat te kiezen moet je minder aan je panty trekken en blijven de vezels een stuk steviger. Tip: doe je panty juist aan! Stukje per stukje werkt beter dan in één keer tot boven trekken en zo verklein je het risico op ladders.

Stop je exemplaar in de vriezer en behandel met haarlak

Je panty in de vriezer stoppen? Volgens styliste Denise Caldwell is deze tip echt onmisbaar als je ladders wil vermijden. Maak je panty een klein beetje vochtig en stop hem in een plastic zak. Nachtje in de vriezer… klaar! Door de koude trekken de vezels zich samen waardoor je de houdbaarheidsdatum van je panty een stuk langer maakt. Het beschermend effect versterken? Spuit een beetje haarlak over je panty wanneer je hem aan hebt.

Je panty wassen en drogen? Dat doe je zo!

Je panty’s wassen? Dat doe je volgens blogster Silvia Killingsworth van thehairpin.com best met de hand (en met een beetje zachte babyshampoo of zeep op waterbasis) of op een programma voor fijne was (zonder wasproduct, dit rekt de vezels te veel uit) op maximum dertig graden. Steek je exemplaar in een apart waszakje om beschadiging door ritsen en knopen te voorkomen.

Geef je panty na een keer dragen ook een opfrisbeurt. Dat is niet alleen goed voor de opgestapelde bacteriën, doorheen de dag rekken de vezels zich uit. Door je exemplaar correct te wassen, herstellen de vezels zich in hun oorspronkelijke vorm. Laat je panty aan de lucht drogen, hitte kan de vezels sneller laten uitrekken.

Deze kledingstukken doen je ouder lijken

© Unsplash

Dat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!

1. Blouses met een strik(kraag)

Blouses met een strik verouderen volgens celebrity styliste Anita Patrickson altijd. Ook als je een grote(re) boezem hebt, laat je een verzwarend onderdeel als een strik best achterwege. Tenzij je het op een poepchique manier kan stylen, kies je dus beter voor deze types blouses:

2. Jurkjes zonder mouwen tot op de knie

Een klassiek model, maar niet waar je naar op zoek bent als je er jonger wilt uitzien. Vrouwen in de twintig en dertig kiezen daarom beter voor een leuk topje, gecombineerd met een plissérok tot onder de knie of een kokerrok tot op de knie. Accentueer je taille met een fijn riempje.

3. Korte cardigans

Korte cardigans zijn sowieso geen goede keuze als je iets bredere heupen hebt en volgens Patrickson laat je ze eveneens beter links liggen als je je wat jonger wilt kleden. Kies in de plaats voor een model dat tot net onder je heup valt of voor een iets langer exemplaar tot boven je knie. Gecombineerd met een jeans en een paar stoere enkellaarsjes herleid je hun bomma-potentieel tot nul.

4. Oorbellen met parels of diamantjes

Voor je veertigste zijn oorbellen met parels of diamantjes - ongeacht of ze echt of vals zijn - volgens Patrickson géén optie. Of toch niet als je ze voor een alledaagse werkdag draagt. In plaats daarvan opteer je beter voor statement oorbellen die je outfit meteen wat extra pit geven!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer