© Instagram

Blogster toont hoe het perfecte lichaam door de jaren is veranderd

Fitnessinstructeur Cassey Ho heeft op Instagram een reeks foto's gedeeld waarin ze zichzelf heeft gefotoshopt, telkens in een zogezegd andere tijdsperiode. Daarmee wil ze aantonen hoe het perfecte lichaam door de jaren is veranderd. Een hart onder de riem voor wie al eens het gevoel heeft niet aan het hedendaagse schoonheidsideaal te beantwoorden.

flb

Nee, die ronde billen van Kim Kardashian zijn niet altijd populair geweest. Door de jaren en eeuwen veranderde het schoonheidsideaal steeds opnieuw. Zo was begin de jaren 90 super mager zijn nog de trend, onder meer dankzij modellen zoals Kate Moss en hun heroin chic-look. Tussen de jaren 1400 en 1700 mocht je dan weer best wat rondere vormen hebben, zeker ter hoogte van de buik. Dat duidde namelijk op enige welvaart. Wie geld had om veel eten te kopen, at letterlijk zijn buikje rond.

Dat klinkt allemaal interessant in theorie, maar de visuele voorstelling ervan maakt pas echt een en ander duidelijk. Net daarmee wou Cassey Ho, die 1,4 miljoen volgers telt op Instagram, aangeven dat we ons lichaam niet als een trend moeten behandelen. Wat vandaag in is, kan morgen alweer uit zijn, zegt Ho.

Geen fast fashion

"Waarom gaan we met onze lichamen om zoals met mode? Borsten zijn uit! Billen zijn in! Stop met je lichaam te behandelen alsof het om fast fashion gaat. Benader het met liefde en respect en bezwijk niet onder het schoonheidsideaal. Omarm het, want het is jouw perfecte lichaam", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer