Meester Geert Suy met zijn vrijgesproken cliënten.
Volledig scherm
Meester Geert Suy met zijn vrijgesproken cliënten. © Marc Baert

Drie kleuterjuffen vrijgesproken van belaging: “Geen bewijs dat ze collega bewust wilden pesten”

Drie kleuterjuffen van een gemeentelijke basisschool in Asse zijn door de Brusselse correctionele rechtbank vrijgesproken van belaging. De drie werden vervolgd omdat ze een collega twee jaar lang het leven zuur zouden gemaakt hebben, maar volgens de rechtbank is niet bewezen dat ze de vrouw bewust wilden pesten. Wel was er volgens de rechtbank een aanslepend conflict tussen de kleuterjuffen en was de directie daar allesbehalve adequaat in tussengekomen. 

11 reacties

  • martin Van Brempt

    5 jaar geleden
    Vreemd dat directie niet gedagvaard werd. Volgens het artikel heeft deze wel degelijk nagelaten, ondanks meerdere signalen van beide partijen, in te grijpen en een oplossing aan te bieden. Niet voor het eerst dat we dit horen van schooldirectie.
  • Alex Houb

    5 jaar geleden
    goe voorbeeld gegeven voor de jeugd, ga maar ens bij zulke "leerkrachten" klagen volgende keer als je minderjarigen ziet pesten, de juf heeft potverdikke het voorbeeld gegeven!
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    De directie is hier schuldig, schandalig dat zij niet tussenkwam
  • Pier Langemans

    5 jaar geleden
    Wat een bende kleuters...
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Ik kan bewijzen dat mijn collegae bij de NMBS mij bewust gepest hebben en 15 jaar, nadat ze me hebben buiten gepest, nóg steeds proberen om mij tepesten. Niet zo lang geleden hebben ze een pest-filmpje op Youtube geplaatst en ik heb het gedownload zodat ze, als het te warm wordt onder hun voeten, het gerust mogen verwijderen. Ik heb het bewijs van 'bewust' pesten nu zélf in handen. :)