Killerclowns zorgen voor onrust in Genk en As

Zondagavond rond 23 uur hebben ‘killerclowns’ voor onrust gezorgd aan de Euroscoop in Genk. De politie MidLim kreeg twee meldingen van ongeruste burgers. Ze signaleerden dat twee mannen verkleed als clown de mensen probeerden schrik aan te jagen.Diezelfde avond dook er ook filmpje op van vermomde mannen met ballonnen langs de Steenweg in As, vlakbij het Esso-station. Ook die zouden verkleed zijn als clown.

Marij Wyers

“Onze politieploeg is na de oproepen van C-Mine meteen ter plaatse gegaan maar toen waren de verdachte personen al weg”, zegt Marleen Smeyers, woordvoerster van de politie MidLim.

Het fenomeen van horrorclowns komt overgewaaid vanuit Amerika. Ze jagen mensen de stuipen op het lijf, vaak met mes of wapen. Al enkele maanden duiken er verhalen en foto’s op van ‘clowns’ die anderen de stuipen op het lijf jagen.

“Het is niet duidelijk of de verdachten aan C-Mine waren gewapend. We sporen de verdachten op voor verhoor. Mensen schrik aanjagen, is niet meteen strafbaar. De omstandigheden worden hierbij in rekening genomen: wapens zijn verboden, gemaskerd rondlopen mag niet… “ verduidelijkt de politiewoordvoerster.

De politie gaat na of de twee mannen van het filmpje in As dezelfde zijn als degene die aan C-Mine zijn gesignaleerd. Vanuit As zijn er geen oproepen gekomen bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer