He Jiankui in zijn laboratorium in Shenzhen
Volledig scherm
PREMIUM
He Jiankui in zijn laboratorium in Shenzhen © AP

Eerste genetisch gemanipuleerde baby geboren in China: krijgen we straks enkel übermenschen?

Een Chinese arts claimt de eerste ‘designerbaby’ in elkaar te hebben geknutseld. Hij zou het dna zo hebben gemanipuleerd dat het meisje resistent is tegen hiv. De opschudding is groot. Opende He Jiankui de Doos van Pandora? Of bewijst hij de mensheid een grote dienst? 

11 reacties

  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    als ze met de eigenschappen van de meeste Chinese spullen komen dan gaan er later problemen komen.
  • van bogaert jeroen

    5 jaar geleden
    ik ben niet te katholiek of zo maar dit kan niet de bedoeling zijn.had altijd het idee dat hier een ethische code rond was maar ja een gekke gevaarlijke wetenschapper is even gevaarlijk voor de mensen als de gevaarlijke dictator.moeten ook niet verwonderd zijn dat het een chinees is.mutanten zijn niet ver weg in dit geval.
  • denis vermesen

    5 jaar geleden
    is toch prachtig,weg met gesjoemel van torenhoge ziekenhuiskosten en vervalste kankerstatistieken om toch maar geld vast te krijgen voor zogezegde onderzoeken,ook weg met die torenhoge erelonen,dan kan men ook de ziekenkassen afschaffen en kan men veel langer gezond gaan werken,dus niets dan voordelen,wie kan daar nu iets op tegen hebben, of toch?
  • Lou Bakker

    5 jaar geleden
    Zeer goed. Dat geeft onze nakomelingen een kwalitief goed leven. Wie wil er nou lijden zijn hele leven ?
  • Hubert Van Herck

    5 jaar geleden
    De grootste roeper zal toch niet de pharmaceutische industrie zijn? Miljarden wordt er verdiend aan zieken, en als de wetenschap het lukt om dat te vermijden, slinkt de winst.