© Niko Caignie

Opening restaurant Kiebooms wordt noodgedwongen twee weken uitgesteld: problemen met elektriciteit

De opening van restaurant Kiebooms op het De Coninckplein wordt uitgesteld naar zaterdag 15 december, exact 70 jaar na de opening door Leo Kiebooms op 15 december 1948. Er zijn problemen met de elektriciteit en die raken niet voor het weekend opgelost.

jtp

LEES OOK (+): Legendarisch café Kiebooms heropent als restaurant: “Elke donderdag zal er livemuziek zijn”

“Het iconische pand op het De Coninckplein 18 blijft tot op het laatste moment voor verrassingen zorgen,” laat Joeri Arts, algemeen directeur van Het Rekreatief, weten. Met name de elektriciteit is er erger aan toe dan gedacht. De werken zijn te ingrijpend om zaterdag 1 december al te kunnen openen, zo meldt vzw Het Rekreatief, dat in het restaurant mensen met een sociale achtergrond zal tewerkstellen, in een persbericht.

Om de authenticiteit en de charmante uitstraling van het 70 jaar oude art-déco interieur zo goed mogelijk te behouden en het comfort van de gasten en het personeel te kunnen garanderen, stelt sociaal restaurant Kiebooms de opening daarom met twee weken uit. De opening markeert eveneens de 70ste verjaardag van ‘De Kiebooms’. De officiële openingsreceptie voor pers en genodigden op donderdag 6 december gaat gewoon door zoals gepland.

Derde adem

Wat in de jaren twintig begon als jazzcafé Olympia van Leo Kiebooms, opende na een sluiting van twee decennia opnieuw. Vic Mees, zoon van de voetballegende van voetbalclub R. Antwerp FC, doopte het café toen om tot café Kiebooms, naar de eerste eigenaar. Maar na een paar jaar moest het café sluiten door een reeks klachten over geluidsoverlast vanuit de buurt. Nu moet Kiebooms een derde adem vinden, als het op 15 december heropent als restaurant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER