© Eline Ros

Opgepakt voor diefstal, vrijgelaten en … meteen weer opgepakt voor diefstal

Een man die dinsdagnacht is betrapt tijdens een inbraak in kunstencentrum deSingel aan de Desguinlei, bleek nog maar een paar uur eerder te zijn vrijgelaten voor een andere diefstal.

dvd

Een medewerker van het kunstencentrum merkte dinsdagnacht een man op die in één van de vergaderzalen probeerde een televisiescherm van de muur te halen. De getuige verwittigde de politie, die de man ter plaatse kon vatten.

“De verdachte beweerde werken te komen uitvoeren in het gebouw, maar kon niet verklaren waarom dat in het midden van de nacht diende te gebeuren”, zegt de politie in een persbericht.

De verdachte bleek bovendien geen onbekende van de politie. “Meer nog, eerder op de avond bleek hij al gevat te zijn in verband met de diefstal van een portefeuille”, aldus de politie. “Hij mocht toen het cellencomplex verlaten, maar liep dezelfde avond opnieuw tegen de lamp.”

Uit camerabeelden blijkt bovendien dat hij een gps-toestel had ontvreemd uit een wagen op de parking van deSingel. Dat toestel kon gerecupereerd worden. “Ditmaal werd beslist dat de man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, klinkt het bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER