Voorlopig wordt de grens met de VS afgeschermd met prikkeldraad.
Volledig scherm
Voorlopig wordt de grens met de VS afgeschermd met prikkeldraad. © AP

Komt Trumps grensmuur er of niet? President overweegt tijdelijke ‘shutdown' van Amerikaans Congres bij verzet van Democraten

De afgelopen twee jaar deden leden van het Amerikaanse Congres hun uiterste best om Trump zijn persoonlijk streven naar de financiering van een grensmuur te weren. Ze trachtten hem ervan te overtuigen dat hij daar een politieke prijs voor zou betalen. Intussen is Trump naar eigen zeggen klaar met wachten.

5 reacties

  • Joseph Vaneygen

    5 jaar geleden
    Ik vermoed dat de echte terroristen niet te voet of met honger na een tocht van 1000 of meer km de grenzen benaderen. En wat betekenen enkele duizenden sukkelaars bij de 187 miljoen Amerikanen? Moet je de problematiek niet aanpakken bij de bron zijnde het land van herkomst?
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    we moeten hier ook zo'n muur hebben,asap
  • patrick geerinck

    5 jaar geleden
    als ze wa draad over hebben wij kunnen die hier ook goed gebruiken.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    5miljard dollar toch wel heel veel geld wetende dat Trump zei dat hij er gratis ging komen betaald door Mexico.Eén van zijn eerste leugens(aléz als president"kandidaat") en als je hem bezig hoort zeker niet de laatste !
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Een muur? Trump gaat hier de fauna treffen, die kennen gewoon geen grenzen. Hopelijk zal dat presidentje rap verdwijnen.