Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Artsenvereniging reageert op implantatenschandaal: “Artsen hebben recht op vergoeding voor expertise”

Elke vorm van samenwerking tussen artsen en de implantatenindustrie bestempelen als "fraude" of "corruptie" is meer dan een brug te ver. Dat stelt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) vandaag in een reactie op onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir waaruit blijkt dat de implantatenbedrijven in ons land vorig jaar 7,35 miljoen euro aan artsen betaalden.

19 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Voor expertise ja dat wel.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Waar gaat dat naar toe? Professoren die hun handtekening zetten onder een studie gemaakt door een bedrijf van gevaarlijke stoffen. Artsen die snoepreisjes krijgen voor het voorschrijven van medicatie van een farmaceutisch bedrijf. Nu artsen die, zogezegd, betaling krijgen voor hun expertise inzake implantaten maar waar de patiënten wel van zijn gestorven. Pure fraude die allang bezig is en ondanks de dodelijke slachtoffers gaan die praktijken nog verder door. Het gerecht moet haar werk doen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    @jan janssens : universitaire studies worden voor het grootste deel betaald door de overheid - wij dus.
  • An Peeters

    5 jaar geleden
    Denk dat de lonen van artsen al zéér hoog zijn, een arts noemde een loon van 2500 euro netto tegen mij, "niet de moeite om uit bed te komen" . Ze mogen een goed loon hebben, de verantwoordelijkheid in acht genomen, maar zij hebben geen idee waarmee een gewone werknemer het moet doen en dat veel mensen hard en veel moeten werken om dat "zakcentje " van 2500 euro te halen.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Als het kind maar een naam heeft..Leuk als ze rommel in je lichaam schroeven.