Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Schauvliege wil Europese luchtvaarttaks: “Het is veel te goedkoop om te vliegen”

België wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn en dat vereist drastische maatregelen. Een daarvan is volgens Vlaams minister van Leefmilieu Schauvliege de invoering van een luchtvaarttaks op Europees niveau. Ze pleit daarnaast ook voor een algemene klimaattaks.

986 reacties

  • Gino Verstraete

    4 jaar geleden
    Als alles op elektrisch rijd lijk wat ze zeggen wat anozele taks gaan ze dan uitvinden want ze vinden van alles uit in Brussel moet ringlijn niet meer slim zijn e voor menister te worden juist de mensen hun geld af nemen
  • Laurette Van Kets

    5 jaar geleden
    Schauvliege neemt steeds de fiets of stapt overal naartoe door kale wegen, straten, bossen enz. Want het kappen van bossen danken we aan Schauvliege. Met dank zoveelste zakkenvuller.
  • billy brenders

    5 jaar geleden
    Taxeren maakt de planeet niet gezonder hoor, integendeel plus het gaat vele luchtvaartmaatschappijen ten onder doen gaan. Er is een reden waarom goedkoop vliegen een fenomeen is van tegenwoordig. Het is omdat deze bedrijven nu al moeite hebben met het hoofd boven water te houden door al de belastingen die de Europese unie plus het land waar ze landen en vertrekken moeten aan betalen. Maar daar spreekt ze natuurlijk niet over.
  • wim kuyps

    5 jaar geleden
    Fout, leg strengere bouwnormen voor aan de vliegtuigbouwers, zo zullen de tickets ook duurder worden maar dan komt deze prijsverhoging ten gunste van het milieu en niet in de bodemloze put van de schatkist. En annuleer de bestelling van de straaljagers.
  • wim kuyps

    5 jaar geleden
    Verkapte vorm van belastingheffing. Zal niets opbrengen voor het milieu